donderdag 13 oktober 2011

Casablanca woensdag 12-10-2011




Het was plezierig om in twee klassen weer enthousiaste kinderen en leerkrachten te filmen. De leerkrachten hadden als huiswerk mee gekregen een les voor te bereiden en te geven. Ze kozen hiervoor een aantal nieuwe woorden die ze de leerlingen gingen aanbieden.

Na het filmen lieten trotse CP-ers ons de met zorg ingedeelde orthotheek zien. De materialen lagen uitgestald volgens thema’s op tafels. Wij waren blij verrast te zien dat er best veel materiaal voorhanden is. De CP-ers hadden ook allerlei studieboeken aan Kamal weten te ontfutselen, zodat deze nu voor iedereen beschikbaar zijn.

Van de orthotheek hebben we direct na de lunch gebruik gemaakt. Na de analyse van de filmbeelden gingen leerkrachten in groepjes van twee materialen zoeken in de orthotheek om hierbij verwerkingsoefeningen te verzinnen voor de woorden die aangeleerd zijn.

Het is leuk te merken hoe de CP-ers in iets meer dan een jaar tijd zo gegroeid zijn. Ze krijgen steeds meer visie op allerlei zaken die zij op school van belang vinden zoals, gebruik van gebarentaal of vingerspelling, communicatie in de klas, werkgroep voor het ontwikkelen van materiaal, logopedie apart of in de klas enz.

Moe en voldaan kijken we uit naar wat de dag van morgen ons zal brengen.

Tahar, Riet en Mirjam

Geen opmerkingen:

Een reactie posten