donderdag 13 oktober 2011

Casablanca donderdag 13-10-2011




Helaas hebben we vandaag voor het laatst filmopnames gemaakt in de klas. We hebben een schat aan filmmateriaal verzameld zowel voor de toolkit die nog gemaakt moet worden als ook voor de CP-ers om mee verder te werken samen met het lerarenteam. Een van de leerkrachten die we filmden was zo zenuwachtig dat ze bijna wilde stoppen met die les, de maatbekers met water azijn en olijfolie vlogen zowat in het rond. De CP-ers schoten direct in de rol van het stutten en steunen van een leerkracht in moeilijkheden.

We waren blij verrast te zien dat de principes van woordenschatuitbreiding nu ook werden toegepast bij de vakken natuurkunde en aardrijkskunde.

De CP-ers waren zeer blij met het bezoek dat we gisteren met de middenbouw brachten aan de orthotheek. Materiaal zoeken zorgt ervoor dat de leerkrachten meer samen werken en denken over hoe er aan woordenschat uitbreiding gewerkt kan worden. Na de complimenten van de CP-ers hebben we achtergrond informatie gegeven bij de nieuwe filmpjes en het programma voor de leerkrachten door gesproken.

Onze zenuwachtige leerkracht kreeg bij het bespreken van de filmfragmenten zoveel complimenten dat ze rechtop ging zitten en helemaal rustig werd. Het verzinnen van simpele oefeningen om de nieuwe begrippen te laten beklijven bij de leerlingen is nog een enorme klus. Terwijl we al dik over de tijd waren, zaten de leerkrachten met de vrolijke dikke kleurpotloden van Riet ijverig oefeningen te bedenken.

Tussendoor worden we iedere dag enorm verwend door de conciƫrge die elke middag heerlijke Marokkaanse thee en een grote doos koekjes komt brengen.

Deze dag kan niet meer stuk. Morgen alweer onze laatste dag. Wat gaat zo’n week toch snel voorbij.

Riet, Tahar en Mirjam

Geen opmerkingen:

Een reactie posten