donderdag 15 april 2010


Gisteren aangekomen in Casablanca om flimopnames te maken van de school waar we mee samenwerken. Het is regenachtig als we aankomen. Als we uit het vliegtuig stappen ruikt het als een zomerregenbui. De reis naar de stad doen we met de trein. 's Avonds hebben we een afspraak met de directeur van de dovenschool. We bespreken onze plannen voor de opnames. De volgende morgen worden we opgehaald door een dove medewerker van de school. Hij rijdt ons dwars door het chaotische verkeer naar de school. Daar wachten we op de schoolbusjes. De jongens van het GLR maken hun spullen klaar voor de eerste opnames. De busjes zijn afgeladen. De kinderen zitten soms wel twee uur in de bus om naar school te komen. Daarna filmen we in de school en in de klas. De leerlingen vinden het allemaal heel erg spannend. Ze vragen in gebaren honderd uit. Later op de dag, als het nog mooi weer is, draaien we in de omgeving van de school. Aan het eind van de middag interviewen we de leerkracht, een leerling en de directeur.
Morgenvroeg, rond een uur of vijf worden we opgehaald, dan gaan we filmen bij een van de leerlingen thuis. Zij vertrekt 's morgens rond kwart over zes naar school.
Het weer is in de loop van de dag omgeslagen. Het onweert en overal staan enorme plassen.


1 opmerking:

  1. Dag Minnekus en filmers,
    Jammer van het weer maar verder klinkt het alsof het prima verloopt. En te zien aan je kleding valt het met de temperatuur in ieder geval wel mee.
    Ik hoop gauw het spetterende materiaal te zien waar jullie mee terug komen!

    Hartelijke groet,

    Letty

    BeantwoordenVerwijderen