vrijdag 23 april 2010

Bezoek aan RABAT

Vanochtend heel vroeg uit de veren om de trein van kwart voor zeven te halen op weg naar het ministère de l' education om te spreken met de directeur van de afdeling vie scolaire (leerlingen in de leerplichtige leeftijd) over de mogelijke inbouw van onze modules in de onderwijsprogramma's van de academies en de z.g. NGO's.

Alles lijkt onder controle, maar als dan blijkt dat de taxichauffeur een deel van onze delegatie naar een verkeerd adres brengt, begint het overleg een half uur te laat en we hadden maar één uur!. Geen probleem in dat half uur werd de directeur zo enthousiast dat hij aanbood om het overleg om elf uur voort te zetten. Tussendoor bezoekn wij nog even snel het imposante graf van Hassan II en Mohammed V.
De conclusies aan het eind van de meeting zijn positief. Er is een bereidheid om verder na te denken over allerlei mogelijke opties. In ieder geval heeft het ministerie de medewerking toegezegd aan de conferentie, die wij in het voorjaar van 2o11 organiseren.
Ook de afgevaardigde van de Nederlandse ambassade in Rabat is razend enthousiast over de door ons gepresenteerde plannen.
Verzekerd van zoveel steun is er nu een gezonde basis om het programma te concretiseren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten