zondag 25 maart 2012

Een terugblik met alle partners

Vandaag - met voor het eerst een zonnig Casablanca - zitten wij met AMES, het Marokko Fonds en Auris en in aanwezigheid van de manager internationaal van Kentalis in tuin van het IBIS.
Een terugblik op de afsluitende conferentie, maar ook op drie jaar Matra. Het onderwijs aan leerlingen met een handicap, dus ook de doven en slechthorenden, valt niet onder het departement van onderwijs. Er is een aparte wet, met het magische nummer 14/05, waaronder de AMES valt, maar daarnaast zijn er nog allerlei vormen van inclusief onderwijs en diverse associaties die ook dovenonderwijs realiseren. Hoe bereiken wij al die partijen voor het overdragen van de projectresultaten. Er is behoefte aan projectmanagement voor de organisaties die ook willen voldoen aan de wet 14/05. Daarnaast moet er naar wegen gezocht worden om de inhoudelijke modules in het curriculum van de Onderwijsacademie opgenomen te krijgen.

Een vraag die dan onmiddellijk boven komt, is of Auris en Kentalis Internationaal daar gezamenlijk een partner voor willen en kunnen zijn. Een andere vraag is of de Onderwijsacademie een visie op de toekomst voor het doven en slechthorenden onderwijs heeft, waarbinnen ruimte is voor speciaal onderwijs. Een werkbezoek aan Nederland zou een verdere verkenning van die mogelijkheid dichterbij kunnen brengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten